The March for Chameria

By Ilir Ademi The Balkan Peninsula is ethnically and linguistically one of the most complex areas of the world. Within... »

Pellazgët janë popull i gjallë

Pellazgët janë populli i vetëm i identifikuar në Europën parahistorike, mijëvjeçari i 6 p.e.s. , që vërtetohet me mbishkrimet e... »

Kombi është akt besimi

Çfarë do të thotë të jesh pjesëtar i një kombi? E në këtë aspekt, çfarë do të thotë të jesh... »

Lamtumirë Zonjës së Hekurt!

Nga Ruben Avxhiu Vdekja e Margaret Thatcher është pasuar nga reagime të ndryshme në Mbretërinë e Bashkuar dhe në botë,... »

Farewell to the Iron Lady

By Ruben Avxhiu The death of Margaret Thatcher has been followed by mixed reactions in UK and in the world,... »

Koha e pritjes për vizë

Çeshtje tё Emigracionit – Avokati Kieran Both pёr ju   Departamenti i Shtetit u ka krijuar mundësinë personave që kanë... »

Kosova Case

Humanitarian Intervention or Competing for Vital Interests   By Cafo Boga Introduction It is a widely accepted notion that the... »