Këngët kështjellare…

Nga Rasim Bebo Katedra e muzikologjisë së Bonit, (Gjermania Perëndimore) studentёve të Fakultetit të muzikologjisë para se të merrnin dipllomën... »

Tri hapa larg Europës

Sikur disa vite më parë të na thonin se mjaftonin tri ligje që të na hapej dera për të filluar... »

Frank Shkreli: Fryma e Davosit

Takimi më i njohur në botë i udhëheqsve politikë dhe të biznesit — Forumi Ekonomik Botëror 2013 në Davos të... »

Tre episode nga Xhaxhi Qamili

1- NË SHTËPINË E MYDERRIZ OSMANIT Haxhi Qamili, sapo erdhi në Kavajë, shkoi për vizitë te shtëpia e Myderriz Osmanit,... »

Martin Luther Day in Vlora, Albania

Martin Luther King Day has become a traditional annual celebration for American Corner Vlora. This year the American Corner Vlora... »

Shqipëria ndalon vizitat me Serbinë

Komisioni i Jashtëm i Kuvendit dhe ministria e Jashtme thanë se po hartohej një qëndrim ndaj Serbisë – Kryekomisioneri Fatos... »

Maqedoni, luleshtrydhe Skënderbe

Ndërsa projektonim ftesën për një vizitë në Shqipëri të Giorgio Maria Castriota Scanderbeg (Xhorxho Maria Kastriota Skanderbeg), ne në Institutin... »

Përplasja e dy ditënderimeve

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane – Pjesa e katërt Komunistët e përshkruanin Presidentin... »

Uilsonizëm apo Leninizëm

Cikël historik me rastin e 20-vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike shqiptaro-amerikane Si zakonisht të zhytur në sherret tona të... »

Gëzuar ditëlindjen, i dashur Kadare!

Miss Mourin Edison, pedagogia ime e North Shore Community College, më kishte lajmëruar se dëshironte të më takonte në kishë... »