“Zgjoi” nuk nominohet për Oscar

Filmi “Zgjoi” i regjisores kosovare Blerta Basholli nuk arriti të nominohet për Çmimin Oscar, në kategorinë e filmit më të... »

Filmi “Zgjoi” synon edhe një histori

“Drithërues, tërbues dhe në fund shpresëdhënës” – e përshkruan kritikja amerikane, Alissa Wilkinson, filmin “Zgjoi”, me regji të kosovares Blerta... »

VEPËR E HISTORISË POLITIKE

Në përvjetorin e Konferencës së Rambujesë Ramë Buja: Kosova në krizën Jugosllave, ribotim,Prishtinë 2011. Shkruan: Ismail Gashi-Sllovia Ramë Buja tashmë... »