52 deputetët që shpenzuan më së shumti për udhëtime gjatë vitit 2021

Prishtinë, 8 shkurt 2022 – Kuvendi i Kosovës i ka bërë sot publike të gjitha shpenzimet e udhëtimit të deputetëve të Kuvendit të Kosovës për periudhën 2011-2021.

Kompensimi i shpenzimeve të udhëtimit të deputetëve është bërë në bazë të vendimit të kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, nr. 04-V-079, të datës 10 tetor 2011, i nxjerrë në bazë të nenit 20 të Ligjit nr. 03/L-111 për të drejtat dhe përgjegjësitë e deputetit.

“Deputeti kompensohet për shpenzimet e udhëtimit si në vijim: deri në 30 km – 10 euro, deri në 60 km – 20 euro dhe mbi 60 km – 30 euro, për pjesëmarrje në punimet e seancës plenare dhe në komisione”, thuhej në njoftim.

Në bazë të listës që është bërë publike, për periudhën janar-dhjetor 2021, deputeti i cili shpenzoi më së shumti është deputeti i AAK-së, Pal Lekaj i cili ka harxhuar plot 2 mijë e 790 euro, shkruan Telegrafi.

Pas tij e dyta renditet deputetja Duda Balje me 2 mijë e 730 euro. E treta ndonëse është për herë të parë deputete në Kuvendin e Kosovës, është deputetja e LVV-së Yllza Hoti me plot 2 mijë e 430 euro.

Pas saj renditet deputetja e AAK-së, Albana Bytyqi me 2 mijë e 370 euro dhe e pesta në renditje me shpenzime më të mëdha është deputetja nga komunitetet Fidan Jilta me 2 mijë e 220 euro.

Në total të gjithë deputetët e legjislaturës së tetë kanë shpenzuar 100 mijë e 530 euro.

Telegrafi publikoi listën e 52 deputetëve që kanë shpenzuar më shumë se një mijë euro për udhëtime gjatë vitit 2021. Renditja në listë është bërë sipas shumës së shpenzuar:

 1. Pal Lekaj (AAK) 2,790
 2. Duda Balje (MULTIETNIK) 2,730
 3. Yllza Hoti (LVV) 2,430
 4. Albana Bytyqi (AAK) 2,370
 5. Fidan Jilta (MULTIETNIK) 2,220
 6. Erxhan Galushi (MULTIETNIK) 2,100
 7. Arta Bajralija (LVV) 2,040
 8. Time Kadrijaj (AAK) 1,950
 9. Arbër Rexhaj (LVV) 1,920
 10. Fatmire Kollçaku (LVV) 1,890
 11. Hajdar Beqa (PDK) 1,860
 12. Agon Batusha (LVV) 1,800
 13. Armend Zemaj (LDK) 1,800
 14. Mirlinda Sadiku (LVV) 1,800
 15. Samra Ilijazi (MULTIETNIK) 1,800
 16. Mirsad Shkreta (LVV) 1,770
 17. Haxhi Abdyli (LVV) 1,740
 18. Jahja Kokaj (LVV) 1,740
 19. Artan Abrashi (LVV) 1,710
 20. Bahrim Shabani (VAKAT) 1,710
 21. Gramos Agusholli (LVV) 1,710
 22. Nijazi Isaku (LVV) 1,650
 23. Fridon Lala (MULTIETNIK) 1,590
 24. Marigona Geci (LDK) 1,530
 25. Labinotë Demi- Murtezi (LVV) 1,450
 26. Blerta Deliu-Kodra (PDK) 1,440
 27. Enis Kervan (MULTIETNIK) 1,440
 28. Arbreshë Kryeziu-Hyseni (LVV) 1,420
 29. Mergim Lushtaku (PDK) 1,420
 30. Enver Haliti (LVV) 1,360
 31. Valentina Bunjaku-Rexhepi (LDK) 1,300
 32. Ardian Gola (LVV) 1,260
 33. Dimal Basha (LVV) 1,260
 34. Milazim Salijaj (LVV) 1,260
 35. Alban Bajrami (LVV) 1,240.
 36. Fitim Haziri (LVV) 1,240
 37. Burim Meta (LVV) 1,200
 38. Drita Millaku (LVV) 1,200
 39. Elmi Reçica (PDK) 1,200
 40. Ekrem Mustafa (LVV) 1,180
 41. Valon Ramadani (LVV) 1,180
 42. Anton Quni (LDK) 1,080
 43. Arjeta Fejza (LVV) 1,080
 44. Floretë Zejnullahu (PDK) 1,080
 45. Branislav Nikoliq (LS) 1,050
 46. Arjeta Rexhepi (LVV) 1,040
 47. Milosh Perovic (LISTA SERBE) 1,040
 48. Verica Çeraniq (LISTA SERBE) 1,040
 49. Fadil Nura (PDK) 1,020
 50. Jetmire Vrenezi (LVV) 1,020
 51. Shqipe Metaj-Isufi (LVV) 1,020
 52. Gani Krasniqi (LVV) 1,000

(Telegrafi)

Comment

*