EKONOMI - ILLYRIA - Page 6 EKONOMI - ILLYRIA - Page 6

Rritet trysnia ndaj Zvicrës për zbutjen e sekretit bankar

Pasi Austria hoqi dorë nga rezistenca BE mund të negociojë tani me Zvicrën për një marrëveshje fiskale. Për këtë ranë... »

Kosova fton donatorët për sektorin e energjisë

Nadie Ahmeti Autoritetet vendore dhe ndërkombëtare në Prishtinë i kanë bërë thirrje donatorëve që të investojnë në projekte të ndryshme... »

Eurogrupi: shqetësim për Italinë, në pritje për Slloveninë

Nga Eliana Xhani Ministrat e financave të eurozonës për momentin nuk do të ndërmarrin asgjë për shpëtimin e anëtarit në... »

Bankat kanë ende vite të vështira përpara

Interesa shumë të ulët, krizë borxhesh, ristrukturime – bankat e Gjermanisë kanë parë kohë më të mira. Njohësit e sektorit... »

Sa kushton autostrada Prishtinë – Shkup?

Autoritetet kompetente në Prishtinë, kishin premtuar se në pranverë të këtij viti të fillojë ndërtim i autostradës Prishtinë – Shkup,... »

Bashkimi Evropian hetim për çmimet e naftës

15.05.2013 Bashkimi Evropian ka filluar një hetim antimonopol lidhur me manipulimet e mundshme të çmimeve të naftës dhe të biokarbureve.... »

Ulja e TVSH-së për shportën ushqimore

Luljeta Krasniqi – Veseli 11.05.2013 Autoritetet e Kosovës janë duke shqyrtuar mundësitë për uljen e normës së Tatimit mbi Vlerën... »

Ku po shkon ekonomia dixhitale?

Revolucioni dixhital më nuk mund të ndalet. Po cilat janë trendet më të reja, rreziqet dhe shanset? Për këto u... »

Papunësia në Eurozonë – ndikime edhe në Kosovë

Nadie Ahmeti   Çdo zhvillim në vendet e Evropës, reflekton drejtpërdrejtë në Kosovë, madje në forma më shqetësuese edhe tronditëse... »

Investimi i gabuar

Luljeta Krasniqi – Veseli   Burimet e pakta të financimit kanë bërë që investitorët privatë në Kosovë të investojnë në... »

Lehtësi lëvizjeje dhe bashkëpunimi mes shqiptarëve në të dy anët e kufirit

Pika e Shishtavecit u mundësua nga marrëveshja që firmosën më 16 prill 2013 në Tiranë ministrat e Brendshëm të Kosovës,... »

SHBA: 165 mijë vende të reja pune në prill

Niveli i papunësisë për të njëjtin muaj ishte më i ulëti që nga viti 2008   Një lajm i mirë... »

Termocentrali “Kosova e Re”, në vitin 2018

Ndërtimi i Termocentralit “Kosova e Re” siguron energji të mjaftueshme për konsumatorët dhe njëherësh largon varshmërinë e Kosovës nga importi... »

Kroatët druhen nga pasojat e anëtarësimit në BE

Një vit pasi Kroacia u pranua në Bashkimin Evropian, qytetarët e saj druhen se gjendja e tyre ekonomike do të... »

Produktet kosovare në tregjet evropiane

Luljeta Krasniqi – Veseli Produktet të cilat prodhohen në Kosovë, ndonëse me shumë vështirësi, por kanë arritur të depërtojnë në... »

Pasuritë e patundshme në SHBA

Këtë vit vihet re një prirje e re në Hollivud: yjet dhe producentët që jetojnë në qytezën Tinsel Taunn, janë... »

Biznesi amerikan propon ndryshime ligjore në Shqipëri

Dhoma Amerikane e Tregtisë “AmCham” takohet me organet tatimore – Përfaqësuesit e Dhomës Amerikane kanë analizuar së bashku me ekpertët... »

Shqipëria, Greqi, Itali mbështesin projektin e gazsjellësit “TAP”

2 miliardë USD investime dhe 20 mijë vende pune vetëm në Shqipëri Me këtë projekt, Shqipëria bëhet pikë kyçe në... »

“FIN Mecanica” interesohet për investime strategjike në Shqipëri

Kompania italiane prodhon që nga gjilpërat, mjetet e transportit rrugor e hekurudhor, autobusë e trena dhe mbaron tek antenat e... »

Haxhinasto: Shitja e “Albpetrolit” ende nuk ka dështuar

-Ekspertët e ekonomisë, kanë vlerësuar që duhet të bëhet një rishikim (rivlerësim) i procesit të privatizimit të “Albpetrolit”, por pas... »

EBRD’s €12.7 million investment to upgrade the safety of Albania’s HPP dam

January 18th, 2013 – With over €180 million invested in improving Albania’s power sector operation to date, the EBRD has... »

Biznesi amerikan me vëmendjen për treg të gjerë shqiptar dhe ballkanik

Intervistë dhënë gazetës “Illyria” – Floreta Luli-Faber, Drejtoreshë Ekzekutive e Dhomës Amerikane të Tregëtisë në Shqipëri (“AmCham”-American Chamber of Commerce)... »

Tiranë, firmoset marrëveshja kundër pasurive të organizatave kriminale

Lufta kundër krimit, korrupsionit dhe pastrimit të parave bashkoi qeveritë e Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës   Katër... »

1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

2 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

3 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

4 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

5 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

6 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

7 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »