SHKENCE - ILLYRIA - Page 3 SHKENCE - ILLYRIA - Page 3

Asteroidët premtues, por edhe kërcënues

Suzzane Presto Asteroidët, të vegjël dhe të mëdhenj që shpërthejnë dhe shpërndahen në sistemin tonë diellor, janë premtues për zbulimet... »

Red Bull në qendër të kritikave për sportet e rrezikshme në reklama

Me video të sporteve ekstreme koncerni austriak Red Bull bën reklamë me për limonadën të tij. Por kjo strategji e... »

Fermerët të parët që ndjejnë efektet e klimës

Fermerët janë të parët që ndjejnë efektet e ndryshimeve të klimës. Për shumë prej tyre në vendet në zhvillim, drithërat... »

Divani që zbuloi të panjohurën – Muzeu i Siegumnd Freudit në Londër

Johana Impey / Amarildo Topi Është një prej mobiljeve më të famshme në botë, por divani që qëndronte në zyrën... »

Shtohen rastet e fruthit në Evropë

Për shkak të rritjes së jashtëzakonshme të infeksioneve me këtë sëmundje mjekët kritikojnë ata që janë skeptikë apo kundër vaksinimit... »

Zbulohen planete që mund të kenë kushte për jetë

Suzzane Presto   Astronomët vazhdojnë kërkimet për planete që mund të kenë ngjashmërri me Tokën përsa i përket madhësisë dhe... »

Raketa Antares drejt Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës

Në një moment tjetër të rëndësishëm për programin amerikan të hapësirës, në epokën pa anije hapësinore, një raketë tregëtare që... »

Google mbizotërues dhe presioni europian

Pas ankesavë pranë Komisionerit të Konkurencës së Bashkimit Europian, Google deklaron se do të shfaqë më shumë linke nga faqet... »

Përparimet globale në shëndetësi

Gjatë dy dekadave të fundit, qeveria amerikane, bizneset amerikane dhe individë po bashkëpunojnë si asnjëherë më parë për të studiuar... »

Matematika ende si gogol për nxënësit

Laura Papraniku Shkup, 24 prill – Ka shumë kohë që është identifikuar si problematike çështja që ka të bëjë me... »

Çdo të thotë „universitet elitar“ në Gjermani?

Universitetet elitare në Gjermani ndoshta nuk mund të krahasohen me ato të Harward, Yale apo Standford por në disa degë... »

ExxonMobil gjobitet me 236 milionë dollarë

Jurisë iu desh më pak se dy orë për të arritur në përfundimin se firma Exxon ishte përgjegjëse për dëmet... »

Lamtumirë zhurmë!

Zhurma përveçse se është shqetësuese, mund të jetë edhe me kosto. Prandaj inxhinierët janë duke kërkuar mëyra për të eliminiuar... »

Teknologjia 3-D në botën reale

Në filma apo dhe në lojëra kompjuterike, shumë njerëz pëlqejnë pamjet realiste të videove të realizuara në kompjuter, duke përfshirë... »

Çmimi për Arritje Shkencore bën multimilionerë 11 shkencëtarë

Radio Evropa e Lirë Njëmbëdhjetë shkencëtarë janë bërë multimilionerë, pas fitores së Çmimit inaugurues për Arritje Shkencore. Secili nga ta... »

Sa shanse ke për të fituar në bixhoz?

Në Itali, një matematikan dhe një fizikan po ndihmojnë të rinjtë të qëndrojnë larg lojërave të fatit. Ata u mësojnë... »

Për herë të parë në histori, shërohet një foshnjë me virusin HIV

Mjekët në Misisipi dhe Boston zbuluan se një foshnje e lindur me viurusin HIV u shërua pothuajse pa dashje. Fëmija,... »

1 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

2 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

3 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

4 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

5 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

6 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

7 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

8 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

9 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

10 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

11 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

12 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »

13 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at,... »