Dënohet me 3,4 vjet qëndrim në burg ish-MB Saimir Tahiri për lidhje me narkotrafikun

GJKKO ka vendosur sot dënim me burg për ish-ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri.

Trupa gjykuese ka lënë në fuqi vendimin e parë të dhënë ndaj ish-ministrit, por me një ndryshim, duke hequr konvertimin e viteve të burgut me shërbim prove.

Ish-ministri ishte i tensionuar dhe dukshëm nuk e priste këtë vendim.

Në momentin që është dhënë vendimi, atij i është lejuar një telefonatë, duke mos e specifikuar se me kë.

Po ashtu, pritet që ish-ministri sot të shkojë në burg dhe i mbetet atij nëse do e dërgojë në rekurs në Gjykatën e Lartë.

Tahiri do të dalë me pranga në duar për të shkuar në ambientet e paraburgimit. Treshja gjykuese deklaroi se sipas akteve, rezultoi se Tahiri ka cënuar interesat e shtetit, ndaj favorizimit të dhënë Habilajve.

Gjithashtu ai ka pasur kontakte jo korrekte edhe me vëllain e Moisi Habilajt, Artanin.

Ai ka shpërqendruar detyrën sepse ka përfituar dhurata nga grupi kriminal Habilaj. Po, ai do të shkojë në burg, sepse vendimi është dhënë në formën e prerë.

Vihej re prania e forcave të policisë për të qëndruar në gatishmëri në varësi të vendimit të trupës gjykuese.

 

Tahiri është lejuar të përdorë celularin. Është e paqartë personi me të cilin ai ka kontaktuar. Trupa gjykuese e justifikoi vonesën se kanë të bëjnë me një dosje voluminoze.
 
Tahiri ka qëndruar në ankth. Ai ka lëvizur disa herë në dhomën që lejohen të lëvizin të pandehurit.
Tahiri nuk e priste këtë vendim dhe shtangu kur kryetari i trupës gjykuese dha vendimin ndaj tij.
BalkanWeb