Deri tani, PD udhëheq vetëm në veri të vendit

Votat po numërohen ngadalë gjatë natës- PS ka shumicën e votave pas numërimit të 10% të kutive

PD-LSI duken në avantazh bindshëm në Veri të vendit. Dy partitë së bashku kanë epërsi në qarqet Shkodër, Lezhë, Kukës e Dibër.

Në Shkodër PS-LSI marrin 48% kurse PS 32%, përkthyer në mandate. Në Lezhë epërsia duket edhe më e thellë, me PD-LSI që marrin 55.9% kundrejt PS me 40.8%.

Po ashtu Kukës PD-LSI kanë 64.3% kurse PS 34.6%. Edhe në Dibër, PD-LSI kryesojnë me 52.1% kurse PS ndjek me 45.9%.

Në 8 qarqet e tjera PS kryeson me mbi 50%, përveç Korçës ku është me 48%, kurse më në epërsi ndodhet në Durrës e Vlorë ku ka mbi 67 dhe 61 % të votave.