Dialogun Kosovë-Serbi do të jetë ndër prioritetet e emisarit Stuart Peach

Prishtinë, 2 dhjetor 2021 – Ambasada e Britanisë së Madhe në Kosovë ka njoftuar se dialogu mes Kosovës e Serbisë do të jetë një ndër prioritetet e Emisarit Special të Kryeministrit britanik për Ballkanin Perëndimor, Sir Stuart Peach.

“Si i dërguar i posaçëm i Kryeministrit, Sir Stuart Peach do të punojë me liderët e Ballkanit Perëndimor, me të tjerë në mbarë rajonin dhe me aleatët tanë në BE dhe në SHBA, për të mbështetur dhe forcuar stabilitetin rajonal.

Disa nga prioritetet e tij do të jenë:

– Promovimi i institucioneve demokratike dhe shoqërive të hapura,

– Trajtimi i krimit të rëndë të organizuar,

– Inkurajimi i zgjidhjes së çështjeve të pazgjidhura, si: krimet e luftës dhe personat e zhdukur,

– Përkrahja e punës së Përfaqësuesit të Lartë Ndërkombëtar në Bosnjë e Hercegovinë,

– Mbështetja e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë të ndërmjetësuar nga BE-ja”, thuhet në njoftimin e ambasadës së Britanisë së Madhe në Kosovë.

(r.m.)

Comment

*