“Djemtë e Dibrës” në Amerikë: Edhe 100, Shpëtim Toska! – Legjenda Jonë!

Nga Beqir SINA – New York

Një grup i të rinjëve dibranë në Brooklyn, New York, të thirrur “Djemtë e Dibrës” në Amerikë, të drejtuar nga dibrani i njohur Agron Damzi, kan shënuar me një ndeshje mini-futbolli 61 vjetorin e Legjendes së Futbollit dibran, Shpëtim Toska.

Në fushë ishte mjeshtër i dibrilimit, teksa golat e tij, sidomos ato nga gjuajtjet standart, i kanë ngritur në “kup të qiellit” entuziasmin e tifozëve të “Korabit” të Peshkopisë( si futbollist:1979 -1991, “Korabi”-Peshkopisë), por edhe të Korabit të Dibrës së Madhe (si futbollist e trainer 1992-1994).

Ky ishte Shpëtim Toska, i cili më 8 Shkurt festojë ditëlindjen e tij 61 vjeç. Për festën e tij, që ishte dje, ish-mesfushori i talentuar dibran ka pasur edhe një suprizë nga “Djemtë e Dibrës” në Amerikë, të drejtuar nga dibrani i njohur Agron Damzi.

Festa e ditëlindjes së Shpëtim Toskës, i pagëzuar nga tifozët dibran si “Maradona” i Korabit, u mbyll me një fotografi të “Djemve të Dibrës” në Amerikë, të cilët mbanin në qendër të grupit një poster të madh me foton e futbollistit numër 10 të “Korabit” ku shkruhej: “Edhe, 100 Shpëtim Toska! – Legjenda Jonë! – “Djemtë e Dibrës” në Amerikë.

Skeda :

Lindur: Në Peshkopi, më 8 shkurt 1960

Karriera si futbollist:1979 -1991, “Korabi”-Peshkopisë dhe 1992-1994, “Korabi” Dibrës Madhe.

Roli në skuadër: Sulmues

Numri fanellës: 10

Gola të shënuar: 318 gola gjithsej, ku 280 gola me Korabin –Peshkopisë dhe 38 gola me “Korabin “ e Dibrës Madhe .

Vlerësime :”Mjeshtër Sporti” dhe “Nderi Qytetit