Escobar: Mbështesim Open Balkan, por s’mund të jetë i plotë pa të gjitha vendet

I dërguari amerikan për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, deklaroi sot se Shtetet e Bashkuara të Amerikës mbështesin nismën “Ballkani i Hapur”, por beson se kjo nismë nuk do të jetë e plotë pa përfshirjen e të gjashtë ekonomive të Ballkani Perëndimor.

Në një fjalim online në panelin politik në konferencën “Ballkani i Hapur” në Kuvendin e Serbisë, Escobar tha se Shtetet e Bashkuara mbështesin të gjitha përpjekjet drejt integrimit të rajonit, si për të gjashtë ekonomitë ashtu edhe për integrimin në Evropë.

Escobar: Unë e njoh këtë rajon për një kohë të gjatë, dhe është një rajon që ofron mundësi të jashtëzakonshme, njerëzit nga Ballkani kanë bërë shumë për të ndërtuar shoqërinë time dhe shoqërinë evropiane, dhe tani është koha për të ndërtuar shoqërinë e tyre, për të punuar për të. të rinjtë të qëndrojnë dhe të punojnë. Ata po punojnë për një të ardhme më të mirë për vendet e tyre në Ballkan.oranews

 

Comment

*