Gazetarët lejohen të marrin pjesë në seancat plenare të Kuvendit

Gazetarët si dhe kameramanët do të qëndrojnë në lozhën e sallës së seancave plenare

Knid Ndrenika

Për herë të parë që nga fillimi i pandemisë së Koronavirusit në mars 2020, gazetarët do të lejohen të raportojnë duke qenë të pranishëm në seancat plenare të Kuvendit.

Konferenca e Kryetarëve të Kuvendit vendosi që gazetarët të lejohen që në seancën e ardhshme, përkatësisht të datës 14 tetor.

Vendimi ndonëse i vonuar është arritur pasi mediat, përfshi organzima ndërkombëtarë kundërshtuan idenë që gazetarët të raportonin duke u mbështetur te transmetimi online.

Gazetarët si dhe kameramanët do të qëndrojnë në lozhën e sallës së seancave plenare.

Gazetarët u lejuan disa ditë më parë që të marrin pjesë edhe në mbledhjet e Komisioneve Kuvendarë duke paraqitur kartelën e vaksinimit ose testin e vlefshëm “PCR” kundër COVID-19.