Meta: Mos u merrni me “shashka”, por me hetimin e krimeve zgjedhore

Tiranë, 3 maj 2021 – Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, ka reaguar ndaj nismës së Partisë Socialiste për shkarkimin e tij nga pozita e presidentit.

Meta, sikurse edhe në reagimin e pare, e ka cilësuar këtë nismë si ‘’shashkë’’ që ka për qëllim të tërheqë vëmendjen nga “krimet zgjedhore”

Ai ka theksuar se tani të gjithë duhet të përqëndrohen tek përmbyllja e procesit zgjedhor dhe kabërë thirrje për administrimin e çdo ankese lidhur meprocesin zgjedhor.

Kërkesa përshkarkimin e Metës nga pozita e presidentit ështënënshkruarnga 50 deputetë të Partisë Soicialiste. Në kërkesë thuhet se Presidenti ka bërë shkelje kushtetuese.

Reagimi i plotë i Metës:

Të përqëndrohemi në mbylljen e procesit zgjedhor. Asgjë nuk ka përfunduar!

Të vazhdojë administrimi i çdo kontestimi dhe ankese deri në rinumërimin e votës së fundit.

Detyrë e të gjithë subjekteve të ndjekin procesin deri në fund.

Mos u merrni me “shashka”, por me hetimin e krimeve zgjedhore! 🇦🇱

(r.m.)