Ndëshkohen shoferët shkelës të rregullave të qarkullimit

Policia Rrugore në të gjithë vendin vijon kontrollet intensive në të gjitha rrugët interurbane dhe në qendrat e banuara, duke përdorur dronë, radarë, kamera, aparate fotografike, makina të paloguara, për të evidentuar dhe ndëshkuar shkelësit e Kodit Rrugor.

Monitorim, edhe me 🚔 👮🏻‍♂️📹 në të gjitha rrugët e Tiranës me dragera për të parandaluar ngjarjet rrugore që vijnë si pasojë e drejtimit të mjeteve nën efektin e 🥃 apo në gjendje të dehur.

Si rezultat i monitorimit me radar  në rrugën Tiranë – Durrës – Tiranë dhe Tiranë – Karrabë – Tiranë  📹 regjistroi shpejtësi nga 129 km/h deri në 157 km/h, në një rrugë ku shpejtësia maksimale e lejuar është 90 km/h, shpejtësi për 🛫, por kurrsesi për të udhëtuar i sigurt për veten dhe të tjerët në rrugë.

Drageri 📟 shënoi masë alkooli që varionte nga 0.25 mg/l deri në 1.25 mg/l alkool në frymëmarrjen e drejtuesve të automjeteve.

Guxim i tepruar për ata që drejtojnë mjetin nën efektin e alkoolit dhe papërgjshmëri për ata që e drejtojnë në gjendje të dehur, pasojat mund të jenë fatale 🚑, për jetën e të gjithëve përdoruesve të rrugës.

 

 

Prej orës 17:00 deri në orën 23:00, janë pezulluar 8 leje drejtimi, për shpejtësi që variojnë nga 129 km/h deri në 157 km/h.

Janë arrestuar 3 drejtues mjetesh, nga këta 2 në gjendje të dehur dhe 1 pa leje drejtimi. Si dhe 11 leje drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit që varionin nga 0.34mg/l deri në 1.25 mg/l.

Gjithashtu janë vendosur 33  masa administrative për shpejtësi mbi normat e lejuara dhe 19 masa administrative për drejtim mjeti nën ndikimin e alkollit, por pa sanksionin e pezullimit të lejes së drejtimit, bazuar në ndryshimet e fundit të Kodit Rrugor.

Policia e Shtetit apelon për të gjithë drejtuesit e mjeteve:

Mos abuzoni me shpejtësinë dhe alkoolin në timon, kujdesuni për jetën tuaj dhe të përdoruesve të tjerë të rrugës.

Policia Rrugore me radarë e dragera është dhe do të jetë prezente kudo, jo për të shtuar numrin e gjobave, por për të parandaluar kërcënimin e jetës në rrugë nga këta drejtues mjetësh që abuzojnë me rregullin dhe normat e sjelljes në rrugë.