Lindje në kohën e pandemisë

Mbresa dhe emocione në ditëlindjen e parë të Santino-s Nga Gena Morina Bajrami Çdo lindje fëmijë është një triumf i... »

Flamuri kuqezi edhe në North Dakota

Nga Ruben Avxhiu Shqiptarët janë vendosur në shumë pjesë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Mirëpo, sa prej jush e... »

Vjeshta si mbivetëdije poetike

Përkitazi me librin me poezi “Fletorja e vjeshtës” të poetit Jozef Radi. Botoi Enti Botues “PAKTI” 2011.   Poeti Jozef... »

Jemeni njeh Kosovën

Guajana zyrtarizon njohjen me nënshkrimin e marrëdhënieve diplomatike   Jemeni ka njohur ditën e martë Kosovën duke kurorëzuar një javë... »

“Yjet nuk janë të kuq”

Një roman i jashtëzakonshëm i shkrimtares shqiptaro-amerikane Albana Mëlyshi Lifschin   Nga Mëhill Tanushi   Pas një përvoje të gjatë... »

Dita Globale e Prindërve

Më 17 Shtator të vitit 2012 me Rezolutën 66/292, Asambleja e Kombeve të Bashkuara miratoi “DItën Globale të Prindërve”. Këtë... »

Një monografi pioniere

“Sprovë e psikologjisë etnike të popullit tonë”     Në kuadrin e 100-vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Atdheut, është... »