Nuland: Përparimi ndodh në atmosferë të qetë, jo të përshkallëzuar

Ambasada Amerikane në Tiranë publikon sot një mesazh të fortë të Nën Sekretares së Shtetit për Çështjet Politike, Victoria Nuland.

Në një postim në “Facebook”, ambasada e SHBA citon zyrtaren e lartë amerikane, e cila thekson se “Përparimi i vërtetë mund të ndodhë vetëm në një atmosferë të qetë, jo të përshkallëzuar”.

Ky mesazh, i publikuar sot nga ambasada amerikane, duket si një mesazh “i koduar” për politikën shqiptare, dhe përkatësisht situatën në Partinë Demokratike, ku ish-kryeministri Sali Berisha zhvilloi protestën e dhunshme te selia blu më 8 janar.

Ndërkohë, Berisha ka paralajmëruar se do të përshkallëzojë aksionin e tij, deri në marrjen e Partisë Demokratike.

🇦🇱 | “Përparimi i vërtetë mund të ndodhë vetëm në një atmosferë të qetë, jo të përshkallëzuar”. Nën Sekretarja e Shtetit për Çështjet Politike Victoria Nuland

🇺🇸 | “Genuine progress can only take place in a climate of de-escalation, not escalation.” Under Secretary of State for Political Affairs Victoria Nuland.

bw