Presidenti Meta e dekreton qeverinë “Rama 3”

Tiranë, 14 shtator 2021 – Presidenti i Shqipërisë,Ilir Meta, e ka dekretuar qeverinë e re të vendit, “Rama 3”.

Dekreti do t’i dërgohet për votim Parlamentit të Shqipërisë, i cili u konstituua më 10 shtator.

Vendimi i kreut të shtetit vjen një ditë pasi Prokuroria e Përgjithshme i ktheu Presidentit përgjigje në lidhje me verifikimin e ministrave të rinj të kabinetit qeveritar.

“Asnjë nga emrat e qeverisë nuk është proceduar. Asnjë nga emrat e emëruar s’ka probleme”, thuhet në përgjigjen e Prokurorisë për kreun e shtetit.

Presidenti Meta e kishte dekretuar Edi Ramën për kryeministër të vendit në ditën e konstituimit tëKuvendit tëri, më10 shtator

D E K R E T!

PËR EMËRIMIN E KËSHILLIT TË MINISTRAVE

Në mbështetje të neneve 93, 95 pika 1, 96, 97, 98, dhe 99 të Kushtetutës, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, me propozim të Kryeministrit nr. 4281 prot., datë 11.09.2021, si dhe pas administrimit të informacionit prej organeve ligjzbatuese për verifikimin e kandidatëve të propozuar si anëtarë të Këshillit të Ministrave,

d e k r e t o j:

 Neni 1

Emërimin e Këshillit të Ministrave me këtë përbërje:

 • Zoti Edi Rama- Kryeministër;
 • Zoti Arben Ahmetaj – Zëvendëskryeministër dhe ministër i Shtetit për Rindërtimin dhe Programin e Reformave;
 • Zonja Olta Xhaçka – Ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme;
 • Zoti Niko Peleshi – Ministër i Mbrojtjes;
 • Zoti Bledar Çuçi – Ministër i Brendshëm;
 • Zonja Delina Ibrahimaj- Ministër i Financave dhe Ekonomisë;
 • Zonja Belinda Balluku – Ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë;
 • Zonja Evis Kushi – Ministër i Arsimit dhe Sportit;
 • Zoti Ulsi Manja – Ministër i Drejtësisë;
 • Zonja Elva Margariti – Ministër i Kulturës;
 • Zonja Frida Krifca – Ministër i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural;
 • Zonja Ogerta Manastirliu – Ministër i Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale;
 • Zonja Mirela Kumbaro Furxhi – Ministër i Turizmit dhe Mjedisit;
 • Zonja Elisa Spiropali – Ministër i Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin;
 • Zonja Edona Bilali – Ministër i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes;
 • Zonja Bora Muzhaqi – Ministër i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët;
 • Zonja Milva Ekonomi – Ministër i Shtetit për Standardet e Shërbimeve.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 13213

Tiranë, më 14.09.2021

(r.m.)