“The Kyiv Independent”: Putini synon ndarjen e Ukrainës në dy pjesë

Kiev, 25 shkurt 2022 – Mediumi ukrainas “The Kyiv Independent”, duke iu referuar burimeve të shërbimit të inteligjencës “Ukrainska Pravda”, ka publikuar një plan gjashtë pikësh për Ukrainën, i cili i atribuohet presidentit të Rusisë, Vladimir Putin.

Sipas planit, Rusia synon të marrë nën kotroll institucionet shtetëre të Ukrainës, ta detyrojë udhëheqjen shtetëre të nënshkruajë një marrëveshje paqeje tëimponuar nga Rusia dhe ndarjen e Ukrainës në dy shtete, ngjashëm me dy Gjermanitë.

Ky është plani gjashtë pikësh i Putinit:

1) të intensifikohen sulmet përgjatë kufirit, në mënyrë që trupat të largohen nga Kievi;

3) të organizohen zjarrvënie dhe grabitje, për të shtuar panikun;

4) të nisë një sulm kibernetik në faqet e internetit të qeverisë;

5) të shkaktohet sa më shumë panik, në mënyrë që të krijohen “kolona të pakontrolluara refugjatësh” nga Kievi, ashtu që  të bllokohen autostradat dhe të pengohet lëvizja e trupave ukrainase;

6) të merren në kontroll ndërtesat qeveritare.

Synimi i dëshiruar: Të kapet udhëheqësit e shtetit (nuk specifikohet cilët) dhe të  detyrohen të nënshkruajnë një marrëveshje paqeje sipas kushteve ruse, përmes kërcënimit me viktima të mëdha civile.

Rezultati: Ukraina mund të ndahet në dy pjesë, sikurse Gjermania Lindore dhe Perëndimore. 

(r.m.)