Urime Kosovës, për qeverinë e re

Nga Harry Bajraktari

Harry Bajraktari

Konstituimi i Kuvendit te Kosoves dhe formimi e Qeverise se re, u pershkua nga nje proces demokratik,ashtu sic u zhvilluan edhe gjedhjet e pergjithshme parlamentare ne shkurt te ketij viti. Kosova eshte bere shembull ne rajon ne organizimin dhe mbajtjen e zgjedhjeve te lira dhe demokratike, si dhe ne transferimin e pushteteve nga nje qeveri ne tjetren. Kjo kulture politike e qytetareve tane do te ndihmoje Kosoven ne integrimin me te shpejt e ne rrjedhat e proceseve demokratike ne Bashkesine evropiane dhe ne strukturat tjera ne vendet demokratike ne bote.

Me kete rast, pergezoj kryetarin e Parlamentit te Kosoves z. Glauk Konjofca,kryetarin e Qeveris se Kosoves z. Albin Kurti dhe ju uroj sukses per detyrat qe kane marre para qytetareve per udheheqjen e dy prej institucioneve me te rendesishme te Kosoves ne zhvillimin e pergjithshem te vendit dhe te demokracise parlamentare.

Uroj gjithashtu te gjithe qytetaret e Kosoves per kontributin e jashteza konshem qe dhane per zgjedhjet e lira e demokratike,konstituimin e kesaj ligjislature te re, formimin e qeverise dhe ministat e zgjedhur ne sektore te ndryshem duke·u deshiruar sukses ne punet tejet te rendesishme qe i presin ata.

        Ne menyre te vecante dua ta pershendes dhe t ‘i uroj shume sekses zonjes Donika Gervalla ne zgjedhjen e saj Minstre e Puneve te Jashtme dhe e Diaspores te Republikes se Kosoves. Donika Gervalla ne zgjedhje e shkurtit,dolifemra me e votuar nga qytetaret,pas Vjollca Osmanit, e cila eshte pretendente per kryetare te Kosoves.

        Zgjedhja e saj ne kete post, ku do te perfaqesoje diplomacine e vendit tone ne boten e jashtme ,eshte nder per Kosoven, ngaqe ajo eshte bija e veprimtarit dhe patriotit te shquar Jusuf Gervalla,i cili veproi ne rrethana tejet te veshtira per liri dhe pavaresi te Kosoves deri ne renien e tij nga sherbimi sekret serb e jugosllav.

Qeveria Kurti do te kete pergjegjesi te madhe ne zgjidhjen e shume problemeve te grumbulluara ne Kosove,te cilat nuk durojne zvaritje tjera. Qytetaret me voten e tyre i dhane besimin ketij ekzekutivi, prandaj ata presin zhvillime me fatlume, me te shpejta per jeten dhe perspektiven e tyre.

NY, USA

Harry Bajraktari është themelues dhe botues i gazetës Illyria (1991-1998), një drejtues i komunitetit shqiptaro-amerikan, filantrop dhe përfitues i shumë çmimeve, duke përfshirë Nderin e Urdhrit të Kombit nga Presidenti i Shqipërisë, Medaljen Presidenciale të Kosovës për Meritat & Bardhë Thirrja Presidenciale e Shtëpisë për Amimin e Shërbimit.