“T’kom mor me dashni!”

Kur Bahriu pa Qerimen, një histori nga Tirana e harruar, e paraluftës Nga Marsida T. Najdeni Gjyshi im ia thoshte... »

Një lutje, me zemër në dorë

Ruben Avxhiu Lajmi i djegjes së mandateve të Kuvendit është dëshpërues. Institucionet e demokracisë nuk janë të Edi Ramës. Ato... »

Lucy’s Brooch

Gena Morina – Bajrami More than ten days have passed and I still cannot detach my thoughts from Lucy. Since the... »

Një vals me kujtimet

Një jetë një ëndërr dhe “tetëdhjetë vjet tregime” Nga Shqipe Malushi “Tani, që i kam kaluar të shtatëdhjetat qëmoti, kur... »

Kur Vaçe Zela erdhi në Prishtinë

Njerëzit qanin dhe puthnin autobusin e pluhrosur, sepse brenda ishte këngëtarja e madhe shqiptare – ishte vitit 1980 Kujtime nga... »