Me Joe Biden bëhen 21

Nga Ruben Avxhiu Joe Biden pritet të shpallë kandidaturën e tij, këtë të mërkurë. Asnjë kandidat nuk është pritur më... »

GJURMË TË NJË MËSUESI DHE SPORTISTI ME EMËR

                                          – Me rastin e dy vjetorit të ndarjes nga jeta në Boston të Zhani Pilikës – Nga Fuat Memelli... »

Parti të reja dhe histori të vjetra

Nga Ruben Avxhiu Megjithë pretendimet për krahët ideologjikë që përfaqësojnë, Partia Socialiste dhe ajo Demokratike e Shqipërisë kanë lënë një... »

Willy Brandt dhe ndjesa publike

Nga Qerim Vrioni Në librin “Photos that changed the world, Prestel, 2016” (“Foto që ndryshuan botën, Prestel, 2016”, f.136), gjendet... »

Kundër krimit duhet bashkim kombëtar

Ruben Avxhiu Lajmi nga Hollanda për aktivizimin e mekanizmit për rivendosjen e vizave për shqiptarët është një fatkeqësi kombëtare dhe... »