Ambasadori i Kosovës në SHBA takon presidentin Biden në Shtëpinë e Bardhë

Uashington, 1 korrik 2022 – Ambasadori i Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Ilir Dugolli, është takuar me presidentin Joe Biden, në Shtëpinë e Bardhë.

Në një postim në Twitter, Dugolli ka thënë se është krenar për lidhjen unike mes SHBA-së dhe Kosovës.

Ai ka theksuar se miqësia mes popujve të Amerikës dhe Kosovës ushqehet nga vlera të përbashkëta dhe ka shprehur përkushtimin e të dyja vendeve për thellimin e marrëdhënieve midis tyre.

“Krenar për lidhjen unike mes dy vendeve tona. Mirënjohës që miqësia e qëndrueshme mes popujve tanë përcaktohet dhe ushqehet nga vlera të përbashkëta. Të përkushtuar për të thelluar më tej marrëdhëniet Kosovë-SHBA dhe avancimin e prioriteteve tona të përbashkëta”, ka shkruar Dugolli.

Ilir Dugolli është emëruar ambasador i Kosovës në SHBA në nëntor të vitit 2021. Më parë ai ka qenë ambasador i Kosovës në Belgjikë, në Suedi dhe në Turqi.

(r.m.)