Arrin në Kosovë një kontingjent i ri i ushtarëve turq të KFOR-it 

Prishtinë, 29 shkurt 2024 – KFOR-i ka njoftuar se në Kosovë ka arritur një njësi e trupave ushtarake nga Turqia e cila do ta zëvendësojë një njësi të trupave italiane që e përfundon misionin e saj në Kosovë.

“Dislokimi i kontingjentit turk pasqyron përkushtimin e KFOR-it për të vazhduar ofrimin e një mjedisi të sigurt për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe për lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara të vitit 1999.

Ky është edhe një demonstrim tjetër konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s për siguri të qëndrueshme në Kosovë dhe për stabilitet në gjithë Ballkanin Perëndimor”, thuhet në njoftimin e KFOR-it.

(r.m.)