Baerbock: Mbrojtja e paqes në Ballkan – përgjegjësi historike e Gjermanisë

Sarajevë, 10 mars 2022 – Ministrja e Jashtme e Gjermanisë, Annalena Baerbock thotë se vendi i saj ka “një përgjegjësi historike” për të mbrojtur paqen në Ballkan, pasi bëri një paralelizëm mes shpërbërjes së përgjakshme të ish-Jugosllavisë në vitet 1990 dhe agresionit të vazhdueshëm rus ndaj Ukrainës.

“Jam e vetëdijshme se shumë njerëzve këtu u kujtohet periudha e tmerrshme e viteve 1990 kur shohin pamjet nga Kievi, nga Mariupoli,” tha zonja Baerbock të enjten në Sarajevë, duke iu referuar qyteteve ukrainase që janë vënë një shënjestër të sulmeve ruse.

Kryediplomatja gjermane shtoi se brezi i saj i politikanëve u rrit në krah të 350,000 refugjatëve boshnjakë të strehuar në Gjermani dhe se kjo ndikoi në formimin e tyre.

“Ne duam të jetojmë së bashku në shtëpinë evropiane,” tha zonja Baerbrock.

Gjatë turneut të saj katërditor në Ballkanin Perëndimor, ministrja e Jashtme gjermane që do të qënfrojë edhe në Serbi, në Kosovë dhe në Moldavi.

(Zëri i Amerikës)