Baerbook: Serbia të lirojë menjëherë policët kosovarë

Berlin, 17 qershor 2023 – Ministrja gjermane e punëve të jashtme, Analenna Baerbock, u ka bërë thirrje qeverive të Kosovës dhe Serbisë që të shtendosin situatën e krijuar kohët e fundit në zonën kufitare mes dy vendeve.

„Ne kërkojmë të dyja palët që të bëjnë menjëherë ç‘është e mundur për të shtendosur situatën“, tha Baerbock në një takimi me homologun e saj nga Bosnja-Hercegovina,  Dino Konakoviq, të premten, në Berlin. 

“Një nga hapat e para është lirimi i menjëhershëm i policëve nga Kosova”, tha ajo, transmeton DW.

Baerbock tha se qeveritë e të dy vendeve duhet ta bëjnë këtë për qytetaret e tyre.

“Ky nuk është detyrim ndaj Brukselit apo Berlinit, por ndaj njerëzve të të dy vendeve”, tha ajo. 

Lirimin e menjehershem të policëve kosovarë e kanë kërkuar edhe përfaqësues të Bashkimit Evropian dhe të vendeve të Quintit.

Kreu i diplomacisë evropiane, Josep Borrell, tha se përfaqësuesit e Kosovës dhe Serbisë do t’i ftojë javën e ardhshme në Bruksel, në një “takim urgjent për menaxhim të krizave”.

(r.m.)