Befason Papa Françesku: Disa njerëz donin të më shihnin të vdekur

Papa Françesku ka bërë një rrëfim të rrallë duke befasuar jo pak me deklaratat e forta. Sipas Reuters ai tha se disa njerëz në Kishën Katolike shpresonin se nuk do t’i mbijetonin operacionit të fundit të zorrës së trashë.

Papa Françesku e deklaroi këtë gjatë një takimi me jezuitët në Sllovaki.

I pyetur për shëndetin e tij, Papa Françesku tha se ai ishte ende gjallë, megjithëse “disa njerëz donin ta shihnin të vdekur”. Ai vuri në dukje se ai e dinte se kishte edhe takime midis udhëheqësve të caktuar të kishës të cilët thanë se Papa ishte në një gjendje shumë më serioze sesa ajo që ishte thënë, raporton

“Ata po përgatitnin një konklavë për të zgjedhur një papë të ri. Falë Zotit, jam mirë”, tha Papa Françesku në një bisedë me jezuitët.

 

Papa ishte në operacion më 4 korrik dhe kaloi 11 ditë në spital, pas së cilës ai shërbeu në Vatikan gjatë gjithë kohës. Vitet e fundit, Papa Françesku ka qenë në qendër të kritikave nga një konservator i vogël por i fuqishëm amerikan i cili është i pakënaqur me pikëpamjet e papës për çështje të ndryshme teologjike, si dhe për çështjet sociale nga emigracioni në ndryshimin e klimës.