Besim Murati golfisti shqiptar amerikan që po e prezanton me sukses flamurin e Kosovës në SHBA, në Kupën e Presidentëve

    SHBA/ Kupa e Presidentëve 2021

  

Nga Beqir SINA

Kupa e Presidentëve luhet çdo dy vjet dhe hedh epitetin e ekipit amerikan kundër ekipit ndërkombëtar. Ekipi ndërkombëtar përbëhet nga lojtarë nga jashtë SHBA dhe Evropa. Kupa e Presidentëve drejtohet nga PGA Tour.

Sipas rregullores së PGA Tour, formati i Kupës së Presidentëve përfshin katër ditë të lojës, duke përdorur katër ndeshje, katërballë dhe një ndeshje, me gjithsej 30 ndeshje, dhe me perjashtim të vitit të pandemisë, vitit të kaluar ky trune Goli, mbahet për çdo vjet në disa vende të botës

Turneu i zhvilluar në Ray Club, simbas një informacioni të Besim Murattit, u fitua nga ekipi i Shteteve të Bashkuara.

    USA Time vs Intrenational Time

    SHBA: 1.Sanjay Patel 2.Martin Oreilly 3.Akhil Kumar 4. Jason Fortin 5.Scatt Mcmillan 6.Gerry Meehan 7.Terry Caffrey 8.Peter Little 9.James Mulcahy 10.Darren Johnston 11.Besim Murati 12.Peter VanVredenburch 13. Brendan O’Brien 14.Mike Bryan

    Ndërkombëtare: 1.Sanjay Patel 2. Jason Fortin, 3.Mike Bryan 4.Besim Murati 5.Noal Brady 6.Peter VanVredenburch 7.Scatt McMillan 8.Darren Johnston 9.Akhil Kumar 10.Brendan O’Brien 11.James Mulcahy 12.Martin Oreilly

    Besim Murati ka luajtur në dy për ekipin e SHBA, në 4 turne të Kupës së Preisdentve thotë se ka fituar dy kupat e fundit duke u truguar si shqiptari nga Kosova, më I sukseshmi në fushë të golfit.

    Ai tregon se Kupa e Presidentëve filloi në klubin Rye Golf 7 vjet më parë dhe ekipi ndërkombëtar fitoi 5 herë duke përfshirë edhe Kupën e Presidentve  2021, fituar ekipi i SHBA – U.S.Time , i cili e fitoi për të 2-ën, here në radhë.

    Ndërkohë, që Murati luan në Kupën e Presidetve, këtë turne e ka vitin e tij të 4-të që luan për ekipin tjetër atë Ndërkombëtar – International Time

    Besim Murati njihet nga vendasit e tij në Gjilan e Kosovë si një djalosh që e ka dashur sportin e karatesë, por ai së fundit po tregon rezultate shumë mbresëlënëse në Nju Jork të SHBA në garën e Golfistit, ka shkruar portal Kosovar “Rajonipress”.

    Ai I ka thënë vitin e kaluar këtij portal se :

    “Kur e ke flamurin e shtetit tënd në krah siç është ai Kosovës nuk ke asnjë arsye me u ndie keq, përkundrazi po më motivon çdo ditë e më shumë që të arrijë rezultate dhe ta përfaqësojë edhe Kosovën në mënyrë dinjitoze”. Kështu thotë për rajonipress Besim Murati i cili po garon në garat ndërkombëtare e kombëtare në Nju Jork si golfist.”

    Besim Murati ka pasur një perspektivë të shkëlqyeshme si karatist, por edhe në këtë fushë të golfit ai po tregohet i suksesshëm.

    Murati thotë se kjo garë mbahet çdo vit në Clubin Rye Golf Club at Westchester NYC dhe quhet “Presidens Cup USA Team VS International Team”, ku në mesin e tyre më kanë zgjedhur edhe mua të jem në mesin e tyre qe tre vite. “Kjo garë ka filluar që gjashtë vite më parë kështu që “International Team” ka fituar katër Cupa kurse USA Team dy Cupa. Çdo vit është duke u bërë me interesant dhe ajo që më bënë të motivohem është kur e mbaj Flamurin e Kosovës duke prezantuar shtetin tim, gjithashtu edhe qytetin tim të bukur Gjilanin” shprehet Besim Murati.

    Murati tha se ky sport është i shtrenjtë, por kënaqet njeriu e sidomos kur e ke flamurin e shtetit tënd në krah, ka shkruar rajonipress