Biden e Scholz dënojnë sërish përpjekjet e Moskës për aneksimin e territorit të Ukrainës

Uashington, 10 tetor 2022 – Shtëpia e Bardhë njoftoi se presidenti Joe Biden zhvilloi të dielën një bisedë telefonike me kancelarin gjerman Olaf Scholz.

Në njoftim thuhet se dy udhëheqësit dënuan sërish përpjekjet për aneksimin e territorit të Ukrainës nga Rusia, si dhe shprehën përkushtimin e tyre të vazhdueshëm për ta mbajtur Moskën përgjegjëse, për ato që i quajtën veprime brutale të saj. Po kështu Biden-Scholz shprehën angazhimin e vendeve të tyre për t’i ofruar siguri e ndihmë ekonomike Ukrainës.

Udhëheqësit diskutuan gjithashtu mbi zhvillimet e fundit në tregjet globale të energjisë dhe rëndësinë e sigurimit të furnizimeve me energji të qëndrueshme e me çmim të përballueshëm.

Temë e diskutimit mes presidentit Biden dhe kancelarit gjerman Scholz ishte dhe Ballkani Perndimor. Në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë thuhet se udhëheqësit e dy vendeve folën mbi përpjekjet për të mbështetur stabilitetin dhe mirëqënien në Ballkanin Perëndimor.

(Zëri i Amerikës)