Boris Becker dënohet me dy vjet e gjysmë burg për evasion fiskal

Londër, 29 prill 2022 – Ish-kampioni i Wimbledonit, Boris Becker është dënuar me dy vjet e gjysmë burg për fshehjen e pronave dhe kredive në vlerë prej 2.5 milionë funta, për të shmangur pagesën e borxheve.

Becker, 54-vjeçar, gjashtë herë kampioni i Grand Slam-it, u shpall fajtor për katër pika sipas Ligjit për falimentim.

Çështja u fokusua në falimentimin e Beckerit, në qershor të vitit 2017, i cili është rezultat i një kredie të papaguar prej më shumë se 3 milionë funta në pronën e tij luksoze në Majorka të Spanjës.

Gjykatësja Deborah Taylor tha se ai nuk tregoi pendim apo pranim të fajit.

Duke iu referuar dënimit të mëparshëm të Becker për evazion fiskal në Gjermani në vitin 2002, ajo i tha atij: “Ke shpërfillur paralajmërimin që ke marrë dhe mundësinë që të është dhënë me kusht dhe ky është një faktor rëndues i rëndësishëm… Ju u përpoqët të distancoheni nga falimentimi juaj”.

“Përderisa unë e pranoj poshtërimin tuaj si pjesë të procesit, nuk kishte asnjë përulje”.

Më herët, gjatë këtij muaji, pas afërsisht dy javësh dëgjim të provave, juristët e gjetën Beckerin fajtor për heqjen e pronës, dy akuza për mosdeklarim të pasurisë dhe fshehje të borxhit.

Ai u lirua nga 20 akuza të tjera, duke përfshirë nëntë akuza për dështim për të dorëzuar trofetë dhe medaljet e tij të tenisit, duke përfshirë dy nga Wimbledon.

Avokati i Becker, Jonathan Laidlaw QC, i tha gjykatës se “shpëtimi i yllit të tenisit” e la “reputacionin e tij në lecka”.

Ai tha: “Boris Becker realisht nuk ka asgjë dhe gjithashtu nuk ka asgjë për të treguar për atë që ishte më e shkëlqyera gjatë karrierës së tij sportive dhe kjo me të drejtë quhet një tragjedi”.

“Këto veprime shkatërruan plotësisht karrierën e tij dhe shkatërruan çdo perspektivë të mëtejshme fitimi”.

(REL)