Borrell: BE është thellësisht i tronditur nga zbulimi i varreve masive në Izium

Bruksel, 16 shtator 2022 – Shefi i Politikës së Jashtme të Bashkimit Europian, Josep Borrell, ka deklaruar se blloku është thellësisht i tronditur me zbulimin e varreve masive në qytetin e çliruar të Iziumit.

“Bashkimi Evropian është thellësisht i tronditur nga varret masive të zbuluara nga autoritetet ukrainase. Ne i dënojmë këto mizori në termat më të ashpër të mundshëm. Lufta e agresionit të Rusisë kundër Ukrainës ka lënë një gjurmë gjaku dhe shkatërrimi në të gjithë Ukrainën. Mijëra civilë janë vrarë tashmë, shumë të tjerë janë torturuar, ngacmuar, sulmuar seksualisht, janë rrëmbyer ose zhvendosur me forcë. Rusia, lidershipi i saj politik dhe të gjithë ata që janë të përfshirë në shkeljet e vazhdueshme të ligjit ndërkombëtar dhe ndërkombëtar. ligji humanitar në Ukrainë do të mbahet përgjegjës”, tha Borrell.

Deklarata e Borrell erdhi pasi hetuesit ukrainas zbuluan qindra trupa të varrosur me nxitim në një pyll jashtë qytetit në rajonin lindor të Kharkiv.

Zyrtarët e Kievit thonë se kanë numëruar 450 varre në vendin e varrimit masiv dhe kanë gjetur 10 “qendra të torturës” të supozuara pasi rajoni i Kharkiv u rimarr nga pushtuesit rusë.

(BalkanWeb)