Borrell: Kosova dhe Serbia u pajtuan për zbatimin e planit evropian

Shefi i politikës së Jashtme të Bashkimit Evropian Josep Borrell tha se Kosova dhe Serbia janë pajtuar për aneksin e zbatimit të marrëveshjes për normalizim e marrëdhënieve ndërmjet tyre.

Pas rreth 12 orë bisedimesh që i cilësoi të vështira, zoti Borrell tha se palët janë pajtuar të respektojnë të gjitha pikat e planit evropian për të cilin janë pajtuar që më 27 shkurt në Bruksel.

“Për zbatimin e nenit 7 të planit, Kosova është pajtuar të fillojë menjëherë bisedimet për të siguruar një shkallë të vetmenaxhimit për serbët e Kosovës”, tha zoti Borrell.

Palët tha ai, janë pajtuar po ashtu që çështja e të zhdukurve të trajtohet menjëherë.

Zoti Borrell tha se marrëveshja do të jetë pjesë e procesit të integrimeve të të dyja palëve në Bashkimin Evropian. (VOA)