Familjarët e viktimave të aksidentit në Bullgari: Sot zotëri Xhaferi na rëndoi edhe më shumë dhimbjen

Familjarët e personave që humbën jetën në tragjedinë e autobusit në Bullgari, sot përmes një letre drejtuar mediave e kanë pyetur publikisht kryetarin e Kuvendit Talat Xhaferi, se “kë dëshiron ta mbrojë ai dhe pse nuk lejon hetim parlamentar për rastin”.

“Ne familjarët e viktimave që humbën jetën në tragjedinë e autobusit në Bullgari, tani që nuk i kemi më të dashurit tanë, kërkojmë vetëm të vërtetën dhe drejtësinë. Për këtë qëllim kërkuam që në Kuvend Komisioni anketues të mbajë mbledhje për të drejtat dhe liritë e njeriut. Por, sot morëm përgjigjen se këtë mbledhje edhe pse Kryetari i Komisionit, Halil Snopçe, e kishte thirrur, Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, e ka anuluar”.

“Ju kujtojmë se deputetët janë të dërguarit tanë në Kuvend dhe ata duhet të jenë zëri ynë dhe mbrojtësit tanë. Ne kërkojmë vetëm të vërtetën dhe drejtësinë, ndërsa vendimet e këtilla i vlerësojmë si tentim për të fshehur të njëjtën. Sot zotëri Xhaferi na rëndoi edhe më shumë dhimbjen dhe e pyesim publikisht, përse i pengon e vërteta, kë dëshiron ta mbrojë ai dhe pse nuk lejon hetim parlamentar?”, thuhet në letrën e familjarëve të viktimave nga aksidenti në Bullgari.