Flamujt e Kosovës valojnë në Leavenworth të Kansasit, në ditën e pavarësisë së Kosovës

Leavenworth (Kansas), 17 shkurt 2022 – Shtetasi amerikan, Jon Fanell, përmes një postimi në Twitter, ka bërë të ditur se gjysma e lagjes ku jeton ai kanë vendosur para shtëpive së tyre flamujt e Shteteve të Bashkuara dhe të Kosovës, për nder të 17 Shkurtit, Ditës së Pavarësisë së Kosovës.

Fanell ka shpjeguar se fqinjët e tyre, të cilët janë me  prejardhje nga Kosova, u kanë treguar se shtetasit e Kosovës e festojnë 4 Korrikun, Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara, në shenjë solidariteti me amerikanët. Prandaj, gjysma e lagjes kanë vendosur t’ua kthejnë këtë nder, duke e vendosur edhe flamurin e Kosovës në hyrje të shtëpive të tyre.

“Fqinjët tanë janë nga Kosova dhe na kanë treguar se si ata e festojnë 4 Korrikun në shenjë solidariteti me SHBA-në. Gjysma e rrugës sime vendosi që t’ua kthejmë këtë nder dhe i vendosëm flamujt e Kosovës, sot, në Ditën e Pavarësisë së tyre!”, ka shkruar Fanell.

Ai nuk ka treguar se cili është qyteti dhe cila është lagjja banorët e së cilës i nderuan fqinjët e tyre të ardhur nga Kosova. Por, nga rrjetet sociale merret vesh se Jon Fanell bashkë me familjen e  tij jeton në Leavenworth të Kansasit.

(r.m.)