Fondi Humanitar Shqiptaro-Amerikan “Trojet Tona”, turne golfi për vendlindjen

Nga fondet e mbledhura në golfin e vitit të kaluar: 9,300.00 dollarë dollarë u përdorën për të blerë 37 tableta dhe 6 laptopë dell për shkollat e mesme në Shtoj – Ulqin dhe Dacaj Rozhaj

Nga Beqir SINA – New York City

Fondi Humanitar Shqiptaro – Amerikan “Trojet Tona” mbajti aktivitetin e tij vjetore të golfit në Klubin e Golfit Paramount – New York, të hënën më 21 qershor 2021.

Fondacioni Humanitar Trojet Tona – “ Albanian American Humanitarian Fund”, është një organizatë jo-fitimprurëse me seli në New York. Ajo shtë një organizatë bamirëse jo-fitimprurëse e organizuar sipas nenit 501 (c) (3) të Kodit të Ardhurave të Brendshme dhe misioni i saj është të ndihmojë fëmijët që kanë humbur njërin ose të dy prindërit ose kanë prind (të) me aftësi të kufizuara, tha Nick Markola.

“Kjo përfshin fëmijët që janë nën 18 vjeç dhe fëmijët që janë mbi 18 vjeç, por studentë me kohë të plotë. Për më tepër, organizata synon të:· Mbështetni arsimin, përfshirë studentët me kohë të plotë me të ardhura të ulëta· Mbështetjen për njerëzit që kanë nevojë për ushqim, veshje dhe strehim· Mbështeteje për shkollat për fëmijët me nevoja të veçanta· Mbron / ruan kulturën / traditat shqiptare dhe promovoni vlerat amerikane· Promovon dhe mbështet aktivitetet e sportit si një mënyrë për t’i mbajtur fëmijët jashtë rrugës.” theksojë Nick Markola në mbyllje të aktivitetit.

Duke folur për turneun e golfit, Markola tha se vitin e kaluar, me donacionet nga ky aktivitet pasi të gjitha shpenzimet ishin paguar u mblodhën gjithsej 35,276.00 dollarë.“

Nga fondet e mbledhura në golfin e vitit të kaluar: 9,300.00 dollarë dollarë u përdorën për të blerë 37 tableta dhe 6 laptopë dell për shkollat e mesme në Shtoj – Ulqin dhe Dacaj Rozhaj. Konkretisht:- 12 tableta janë blerë dhe dhuruar shkollës së mesme në Shtoj – Ulqin për fëmijë me situatë ekonomike sfiduese në shtëpi.- 25 tableta dhe 6 laptopë u blenë dhe iu dhuruan shkollës së vetme shqipe në Dacaj Rozhaj· Pjesa tjetër e parave nga golfi i vitit të kaluar u dhuruan jetimëve, çështjeve sociale dhe studentëve nga Ana e Malit.

”Po gjatë vitit të kaluar, theksojë Markola, organizata ishte shumë aktive në misionin e saj dhe grumbulloi fonde nga donatorët, përveç golfit të përmendur më lart, teksa shpërndau gjithsej 87,000 dollarë për:· 24 familje me fëmijë që kanë humbur njërin ose të dy prindërit, secila familje ka marrë një shumë që varion nga 1,000,00 deri në 2,000,00 dollar.· 6 familje me fëmijë prindërit e të cilëve janë me aftësi të kufizuara, secila familje ka marrë 1,000,00 dollarë· 14 raste me probleme sociale, kryesisht njerëz të moshuar, secili ka marrë 300,00 dollarë· 4,000 dollarë iu dhuruan – shkollës për fëmijë me nevoja të veçanta· 1000 i janë dhuruar muzeut në Dragin, Ana e Malit· 16 tableta u blenë dhe u dhuruan shkollës së mesme në Katerkoll, Ana e Malit për fëmijët me situata ekonomike sfiduese në shtëpi.· 36,400 dollarë janë dhuruar për 78 studentë, paga që variojnë nga 300,00 dollarë në 800,00 dollarë.Simbas tij, kjo organizat synon të ndihmojë fëmijët që kanë humbur njërin ose të dy prindërit, dhe fëmijët me prindër me aftësi të kufizuara. Kryesisht ndihmon fëmijët që janë nën moshën 18 vjeç ose janë studentë me kohë të plotë, nëse janë mbi 18 vjeç.Përveç fondeve të mësipërme, midis nëntorit 2020 dhe prillit 2021, Trojet Tona dërgoi në vendorigjinë 82,865 dollarë shtesë për të ndihmuar gjatë krizës Covid 19. Për 5 muaj gjatë pandemisë, organizata siguroi:· Duke mbuluar të gjitha shpenzimet për ilaçe në lidhje me Covid 19,· Siguroi 150 shishka të ilaçeve antivirale Remdesivir,· Siguroi tableta antivirale,· K paguar për vitamina,· Ofruar teste të Shpejta dhe PCR,· Ka paguar për pajisjet mbrojtëse personale dhe bombola oksigjeni.

Markola, i cili moderojë aktivitetin tha se Organizata dëshiron të shprehë mirënjohjen dhe vlerësimin e saj më të thellë për të gjithë donatorët që me bujarinë e tyre, hapën zemrat dhe kuletat e tyre gjatë një kohe të paparë të nevojës. Falënderime të veçanta shkojnë për zonjën Margaret Keane Hajdari e cila dhuroi 10% të të gjitha donacioneve.Sa i përket tuneut në golf të këtij viti, duke gjykuar nga numri i lojtarëve të pranishëm dhe nga disponimi i pjesëmarrësve, ishte një sukses i madh. Një falënderim i përzemërt shkon për të gjithë pjesëmarrësit në aktivitetin e këtij viti, dhe të gjithë kontribuesit tanë dhe një numër të madh të sponsorëve. Një falënderim i veçantë shkon për Kantinën e famshme të veres kosovare Stone Castle dhe familjen Gecaj për mbështetjen e tyre bujare dhe kontributin e tyre. Një tjetër falënderim i veçantë shkon për Z. Neil dhe Agim Capri, sponsorë bujarë të ushqimit të shijshëm që të gjithë pjesëmarrësit shijuan.Pjesëmarrësit e këtij viti në Turneun e golfit u bekuan me një mot të mrekullueshëm me diell dhe gjendje të shkëlqyeshme të golfit në Klubin e Paramount Country, ku rezultatet e fundit janë si më poshtë:Ekipi i Vendit të Parë: Sedy Hoxha, Anton Markola, Sevdet Kukaj dhe Nick MarkolaEkipi i Vendit të 2-të: Ardi Ibroci. Page Crafa, Chris Sanjurjo dhe Nick Gentile dhe Sedy Altin F. KukajMë afër kunjit: Besim Murati, duke fituar 1.000,00 dollarë për goditjen sa më afër sfidës së pinit . Fituesi, Besim Murati kontribuoi me këto 1000 dollar përsëri në fitoren për Trojet Tona.Darka dhe festimet e mbrëmjes kaluan në një atmosferë të shkëlqyer në klubin prestigjioz të Paramount Club, ku pjesëmarrësit shijuan shoqëri të shkëlqyeshme, ushqim të shkëlqyeshëm (dhe mish qengji shqiptar), muzikë klasike dhe verë dhe kokteje nga Wineries Stone Castle. Mbrëmja u përmbyll me një lotari të pasur me shumë çmime. Të pranishëm ishin Konsulli i Përgjithshëm i Kosovës, Ambasadori Frymëzim Isufaj dhe konsulli Lulzim Krasniqi.