Foto Dite/ Kur amerikanët nuk dallojnë nga shqiptarët në foton e vitit 1920

Kjo foto e vitit 1920 tregon se si duken amerikanët me veshje shqiptare, dhe si duket një shqiptar me uniformë të ushtrisë amerikane.

Djali me simbolin e kapitenit dhe tunikën ushtarake amerikane është Hassan Debra, një djalë shqiptar.

Gruaja është zonjusha Helen Emily LeBerga dhe infermierja e Kryqit të Kuq Amerikan të Bakersfield, Cal. Kryerja e punës së ndihmës midis fëmijëve vendas. Ajo është e veshur me një kostum vendas, i cili prej vitesh ka qenë një trashëgimi në familjen e beut. Ulur është kapiteni Russel C. Thistle nga New Brunswick, N.J., i atashuar në misionin shqiptar të Kryqit të Kuq. Ai ka veshur tunikën e zbukuruar të një fisniku shqiptar.

“Gazeta Diaspora Shqiptare”