Gazetari nga Shqipëria, Marin Mema, u takua me shqiptarët në New York

Veç të tjerash ai prezantoi edhe punën e bërë nga fondacioni “Shqipëria Tjetër” i drejtuar prej tij dhe projektet e shumta të realizuara dhe ato që synohen për të ardhmen


Nga Beqir SINA

BRONX-NEW YORK

Nën organizmin e degës “Shqipëria Tjetër” për SHBA , në cilësinë e një organizate që ka për qëllim ruajtjen, promovimin, e arsimit, historise, kulturës dhe traditave shqiptare, në qendrën kulturore “Illiria” në Bronx-New York, u mbajt një takim promovues me gazetarin e njohur nga Tirana, Marin Mema.
Këtë takim e mirëpriti edhe e moderoi ish këshilltari Mark Gjonaj, Kryetar i Këshillit Kombëtar të Diasporës.
Ndërsa e përshëndeti Behlul S. Gashi, drejtues i Fondacionit “Shqipëria Tjetër” për Shtetet e Bashkuara dhe nënkryetar i organizatës me qendër në Shqipëri.
Dhjetëra shqiptarë, aktivistë dhe liderë të komunitetit, përfaqësues të shoqatave dhe organizatave, gazetarë, biznesmenë, studentë nga shkollat amerikane, morën pjesë dhe u përfshinë në një diskutim gjithëpërfshirës për çështjen kombëtare.
Veç Memës, në fjalën e tij drejtuesi Behlul Gashi theksoi se ky është vetëm fillimi i një pune të gjatë që synon një bashkim më të madh të të gjitha shoqatave shqiptare. 
Sipas Gashit kjo është e domosdoshme dhe do t’i japë një tjetër frymëmarrje çështjes kombëtare dhe të gjitha problematikave që shqetësojnë shqiptarët. 
Mark Gjonaj, duke hapur takimin me Marin Memën, tha se ai është një gazetar me reputacion në Shqipëri, i cili është përfshirë dhe ka punuar pa u lodhur për çështje kritike për popullin shqiptar: “ Raportet dhe gazetaria e tij përfshijnë korrupsionin qeveritar, shkeljet e të drejtave të njeriut, Çamërinë dhe çështjet me të cilat përballen shqiptarët në Mal të Zi, Maqedoni dhe Luginën e Preshevës.” Ai është një avokat i fortë dhe një zë i rëndësishëm për komunitetin tonë., tha zoti Gjonaj.
 “Mërgata, roli dhe rëndësia e saj, organizimi, bashkëpunimi dhe koordinimi i mëtejshtëm, vota e diasporës, ishin vetem disa ndër temat e diskutuara në një takim të madh që gazetari Marin Mema”, tha Behlul Gashi
Gazetari Mema, në këtë takim ka shprehur domosdoshmërinë që mërgatës t’i garantohet e drejta e votës, e cila deri më sot ka mbetur e trajtuar thjesht në parim dhe asnjëherë seriozisht nga autoritetet shtetërore. 
Nga krahu tjetër ai theksoi se ka ardhur koha që mërgata të koordinojë aktivitetin duke krijuar një lidhje e bashkëpunim të qëndrueshëm mes organizatave e shoqatave shqiptare që funksionojnë në të gjithë botën. 
Gazetari Marin Mema vlerësoi dhe falenderoi diasporën për të gjithë kontributin, mbështetjen dhe ndihmën e jashtëzakonshme që kanë dhënë e japin për trojet shqiptare. Veç të tjerash ai prezantoi edhe punën e bërë nga fondacioni “Shqipëria Tjetër” i drejtuar prej tij dhe projektet e shumta të realizuara dhe ato që synohen për të ardhmen. 
Mema e vuri theksin tek fakti që takime të tilla, janë larg organizimeve me sfond politik, që synojnë faktorizimin e individëve të caktuar. Ato i shërbejnë thjesht dhe vetëm krijimit të një bashkimi njerëzish që ambicien e vetme kanë respektin dhe dinjitetin ndaj kombit si dhe lartësimin e vlerave kombëtare, kudo në botë. 
Takimi u kthye më pas në një bashkëbisedim të gjatë mes drejtuesit të organizatës “Shqipëria Tjetër” me bazë në Tiranë, Marin Mema, me pjesëmarrësit që ka zgjatur për mëse 3 orë me pyetje nga pjesëmarrësit dhe përgjigjet të shumta nga Marin Mema.

Sipas organizatorëve të “Shqipëria Tjetër” aktivitete të tilla do të shtrihen kudo jo vetëm në SHBA, por gjithkund ku jetojnë dhe punojnë shqiptarët.