Gjyshja ukrainase që e ka mbijetuar holokaustin: “I kam mbijetuar Hitlerit dhe Stalinit, do t’i mbijetoj edhe këtij Putinit”

Dy muaj më parë filloi pushtimi rus në Ukrainë, dhe edhe pse akoma nuk dihet se sa do të zgjasë kjo luftë, ukrainasit nuk e kanë ndërmend të dorëzohen.

E një prej tyre, është një gjyshe e cila ishte nëpër kampe përqendrimi të njëjtën kohë me Ana Frankun, e sot ka premtuar se do t’i mbijetojë edhe Vladimir Putinit, transmeton Telegrafi.

Anastacia Gulei është 96-vjeçe, e cila u detyrua të arratiset nga Ukraina pas hyrjes së trupave ruse. Katër muaj qëndroi si e burgosur e kampit të Auschitzit në kohën e njëjtën kur kishte qenë edhe Ana Frank.

Edhe pse atje vdiqën të paktën 1.1 milion njerëz, kryesisht hebrenj – Anastacia ka arritur të arratiset, kurse tani duket se është e vendosur t’i mbijetojë edhe agresionit të Putinit.

“I kam mbijetuar Hitlerit dhe Stalinit e do t’i mbijetoj edhe këtij Putinit”, shtoi Anastacia.

Kjo gjyshe që i mbijetoi holokaustit i ka krahasuar lëvizjet e Putinit në Ukrainë me ato të nazistëve, e më herët këtë muaj me rastin e 77-vjetorit të lirimit nga kampi i përqendrimit Bergen-Belsen, Putinin e ka cilësuar si njeri të gjenocidit.

“Nuk kam fjalë për adhuruesin e Hitlerit nga Kremlini dhe ato që i bëri në Bucha dhe Mariupol”, tha në fund kjo gjyshe ukrainase.

(Telegrafi)