Homazhe tek varri i senatorit Bob Dole nga miqtë dhe bashkëpunëtorët e tij

Nga Halil Mula

Në njëvjetorin e varrimit të tij në Varrezat Kombëtare Arlington, në kujtim të senatorit Dole, miku dhe bashkëpuntori i tij Jim Xhema i shoqëruar nga veprimtarë të komunitetit Shqiptaro American bënë homazhe tek varri i tij në varrezat kombëtare në Arlington.

Ata shprehën mirënjohjen për përkushtimin e tij të pandërprerë dhe punën e palodhur për popullin shqiptar, posaçërishtë Kosovën, për gjatë tridhjetë viteve të shërbimit të tij si lider i Senatit, burrë shteti dhe hero amerikan

Në këtë ceremoni homazhe mori pjesë edhe ish kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, vajza e senatorit Dole, Robin Dole, dhe bashkëpuntorë e miq të tij.

Ky 2 shkurt shenon njevjetorin e varrimit të Senatorit Dole në Varrezat Kombëtare në Arlington, vendin e permotshem të herojve amerikan.

Sentori Dole do të mbahet mend sidomos për vizitën e tij historike në Kosovë, në 1990, në krye të një delegacioni me gjashtë Senatorë. Ai u prit nga Presidenti Rugova dhe liderët e shqiptarëve ku dha zotimin para perfaqësuesve te pushtetit serb se ndryshimi po vjen ju pelqej atyre apo jo, me çka edhe filloi badhkudhëtimi i Amerikës dhe Kosovë që kulmoj me çlirimin dhe pavarësimin e Kosovës. Respekt e lavdi senatorit Dole!