“Horrat nën maskën e heroit…”

Thenie te urta te perpiluara nga dr. Sadik Elshani

 • Horrat nen masken e heroit jane me te rrezikshem se ujku nen lekuren e qengjit.
 • Historine e perkohshme e shkruajne fitimtaret, ndersa historine e perjetshme e shkruajne faktet, dokumentet.
 • Nje komb qe ngushellohet me te kaluaren e tij, sado e lavdishme qofte ajo, eshte duke jetuar nje te tanishme te plogesht, pa nje te ardhme te ndritur.
 • Trimi i mire me shoke shume – diktatori i vetem me servile plolt.
 • Regjimet qe intelektualin e bejne fshesar dhe teneqexhiun shtetar, jane regjime çnjerezore, antikombetare dhe te parapercaktuara qe te shemben.
 • Lume i madh behet vetem ai qe gjate rrugetimit te tij mbledhe edhe shume dege te tjera.
 • Paragjykimet ta skllaverojne shpirtin, ta bllokojne arsyen.
 • Trimeri + guxim + besnikeri + ndershmeri + dituri + mençuri = burreri.
 • Te jeshe i verber e te mos shohesh eshte normale, por te shohesh nje te keqe e te shtiresh si i verber, eshte e papranueshme.
 • Kur hyn brtenda interesi, miqesia del jashte.
 • Lakmia gjithmone te le te uritur.
 • Edhe djalli eshte i zgjuar, por zgjuaresia e tij quhet djallezi.
 • Deshtaku nuk e duron suksesin e tjetrit. Deshatket jane shkaterrimtare te mire, por ndertues shume te keqinj.
 • Nje fjale eshte poezi, dy fjale jane proze.

Philadelphia, 9 dhjetor 2017

Sadik Elshani eshte doktor i shkencave te kimise dhe veprimtar i bashkesise shqiptaro – amerikane.