James Leroy Bondsteel (1947-1987)

Kampi ushtarak amerikan ne Sojevë, Kosovë, ndryshe quhet edhe qyteti i shpresës, dhe çdokush e din Bondsteel [Bondstill-in] si bazë amerikane në Kosovë, por rrallë kush e di se nga vie ky emër. James L. Bondsteel, në foto më poshtë ishte hero i luftës në Vietnam. Për heroizmin e tij ai u dekorua me “Medalja e nderit” Çmimi më i lartë ushtarak i vendit për trimëri, e dhënë nga presidenti në emër të Kongresit. Sipas ligjit, vetëm anëtarët e shërbimit amerikan që dallohen “përmes trimërisë së dukshme dhe trimërisë në rrezik të jetës mbi dhe përtej thirrjes së detyrës” mund të marrin medaljen, dorezuar nga presidenti Nixon 1973. J. Bondsteel vdiq në një aksident trafiku në Alaskë. (Ramazan Bekteshi)