KFOR i gatshëm të ndërmarrë masa të nevojshme për sigurinë në Kosovë

Prishtinë, 1 gusht 2022 – Misioni i NATO-s në Kosovë, KFOR, njoftoi se po monitoron nga afër situatën në veri të Kosovës, së bashku me organizatat e sigurisë së Kosovës dhe ato ndërkombëtare.

Në një postim në Twitter, KFOR-i tha se vazhdon të jetë i përkushtuar për sigurinë në Kosovë dhe është i gatshëm të ndërmarrë masa të nevojshme për ta mbajtur të sigurt Kosovën.

“KFOR-i po monitoron nga afër situatën në veri të Kosovës bashkë me organizatat vendore dhe ndërkombëtare të sigurisë. Sipas mandatit të tij të OKB-së, KFOR-i mbetet fuqishëm i përkushtuar ndaj sigurisë, i gatshëm të miratojë masat e nevojshme për ta mbajtur Kosovën të sigurt”, shkruan KFOR.

Më 31 korrik, NATO deklaroi se forcat e saj në Kosovë janë të përgatitura të ndërhyjnë në Kosovë, nëse do të rrezikohej stabiliteti në veri të vendit.

(REL)