Kryeministri malazez Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare në Nju Jork

Nga Beqir Sina

NEW YORK

     Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë takimesh me delegacione të disa shteteve pjesëmarrëse, presidentë, kryeministra dhe personalite të botës së biznesit dhe artit.

Kryeministri Abazavoiq me këtë rast ka zhvilluar një takim dje në restorantin Allora edhe me diasporën shqiptare nga Mali i Zi, ku u përfshin edhe disa figura politike shqiptaro-amerikane, artistë, filantropë, biznesmenë, aktivistë dhe drejtues të shoqatave të këtij komuniteti të emigruar nga vendi i origjinës së tyre Kraja, Ana e Malit. , Plava dhe Guci, Ulqini dhe Malësia

Jemi mbledhur për të afirmuar qëndrimin tonë si qeveri për të treguar se të gjithë njerëzit që jetojnë atje, por edhe ju këtu duhet të mblidhemi rreth qëllimeve të përbashkëta emancipuese që do të përfitojnë nga vendi ynë – Mali i Zi nuk është i as asnjë partie apo individi, tha kryeministri Dritan Abazoviq në këtë takim me përfaqësues shqiptarë që vijnë nga diaspora, me origjinë nga vendlindja e tyre.

Kryeministri Abazoviq po ashtu theksoi se diaspora malazeze deri më tani është e pashfrytëzuar dhe në këtë kuptim duhet të punohet në mënyrë aktive që diasporës t’i jepet më shumë hapësirë ​​që të shfrytëzojë sa më shumë asetet ekonomike të diasporës dhe Malit të zi.

Kryeministri Abazoviq dhe përfaqësues të diasporës shqiptare nga Mali i Zi, kësaj radhe shkëmbyen mendime për mundësitë e bashkëpunimit ekonomik dhe kulturor ndërmjet qeverisë së Malit të Zi dhe shqiptarëve që prej shekujsh jetojnë në trojet e tyre në Mal të Zi.

Mark Gjonaj, i cili thirri në këtë takim shoqatat shqiptare nga Mali i Zi, moderoi edhe takimin me kryeministrin Dritan Abazoviq për t’iu përgjigjur pyetjeve të të pranishmëve.