Kryetari i Moskës: Largimi i kompanive perëndimore vë në rrezik 200,000 vende pune

Moskë, 18 prill 2022 – Rreth 200,000 persona rrezikojnë të humbasin vendin e tyre të punës në kryeqytetin rus, Moskë, për shkak se kompanitë perëndimore kanë pezulluar operacionet e tyre në Rusi për shkak të sanksioneve të vendosura për pushtimin e Ukrainës, tha kreu i qytetit, Sergei Sobyanin.

Javën e kaluar, autoritetet ruse miratuan një program prej 41 milionë dollarësh për të ndihmuar punësimin në Moskë. Ky program ka për qëllim të ofrojë trajnime dhe punë të përkohshme, tha Sobyanin përmes një postimi në blogun e tij.

Qindra kompani perëndimore kanë njoftuar se do të pezullojnë operacionet e tyre në Rusi pasi Perëndimi vendosi një sërë pakosh të sanksioneve kundër Moskës, për shkak të pushtimit të paprovokuar të Ukrainës.

Sobyanin tha se programi i ri synon që të mbështesë mbi 58,000 persona që kanë humbur vendet e punës, pasi të njëjtit kanë punuar për kompani të huaja. Ai shtoi se 12,500 prej tyre do të trajnohen.

Kryetari i Moskës tha se punët që do të ofrohen do të përfshijnë punë publike siç janë disa organizata të qytete dhe të tjera.

Ekspertët parashikojnë se ndikimi më i madh ekonomik i sanksioneve perëndimore ende nuk është ndierë në Rusi dhe ata presin që Moska të futet në recesion të thellë.

(REL)