Kurti bisedon me Cholletin: Marrëveshja bazë duhet ta ndryshojë realitetin në terren

Prishtinë, 23 mars 2023 – Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka zhvilluar të enjten një bisedë telefonike me këshilltarin e Departamentit Amerikan të Shtetit, Derek Chollet.

Kurti ka njoftuar se Chollet e ka uruar për arritjen e marrëveshjes në Ohër, kurse ai e ka falënderuar zyrtarin e lartë amerikan për përkrahjen dhe rolin e SHBA-së  në dialog.

Kurti ka theksuar se Marrëveshja Bazë dhe Aneksi duhet të ndryshojë “realitetin në terren”

“Kam pasur bisedë me këshilltarin e Departamentit të Shtetit, Chollet, që më uroi për marrëveshjen e arritur në Ohër, duke pranuar bisedimet e gjata e të vështira. E kam falënderuar për përkrahjen dhe rolin e SHBA-së. Marrëveshja Bazë dhe Aneksi, siç është cekur në tekst dhe në frymë, duhet të ndryshoi tash realitetin në terren”, ka shkruar Kurti në Twitter.

Kurti ka njoftuar për telefonatën me z. Chollet edhe në Kuvendin e Kosovës, ku ka raportuar për bisedimet dhe mzafrrëveshjen e arritur në Ohër.

Duke iu përgjigjur kritikave të opozitës, e cila e  cilësoi si dështim marrëveshjen e arritur në Ohër, Kurti ka thënë se z. Chollet e ka uruar për arritjen e marrëveshjes.

(r.m.)