Kurti: Kosova është e gatshme të nënshkruajë marrëveshjen bazike

Prishtinë, 30 tetor 2023 – Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, sot ka pritur në takim ambasadorët e akredituar në Kosovë, për t’i njoftuar për procesin e dialogut.

Kurti ka bërë të ditur se ai është e gatshën të nënshkrajë Marrëveshjen bazike, Aneksin e zbatimit të saj dhe draftin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë.

“Sot takova ambasadorët e akredituar në Kosovës për t’ua ofruar atyre të rejat e fundit mbi dialogun, siç është praktikë e zakonshme. Fillova duke shprehur mirënjohjen për BE-në dhe SHBA-në për përpjekjet e tyre për ta kthyer dialogun në rrugën e duhur pas sulmit terrorist të 24 shtatorit”, ka shkruar Kurti.

Kurti ka theksuar se Kosova është ende e gatshme të nënshkruajë “Theksova gjithashtu se nëse do të ishte vetëm në dorën e Kosovës, ne do të kishim arritur një marrëveshje dhe tashmë do të ishim në proces të zbatimit të saj. Kosova është ende e gatshme të nënshkruajë Marrëveshjen bazike, aneksin zbatues dhe draftin e 21 tetorit. Serbia vazhdon të refuzojë”, ka shtuar ai.

(r.m.)