Kurti në darkë me Baroneshën Ashton: Edhe pas 10 vjetësh, përballemi me shumë çështje të njëjta

Prishtinë, 16 shtator 2023 – Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka njoftuar se të premten në mbrëmje ka shtruar darkë për ish përfaqësuesen e Lartë të Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme, Baroneshën Catherine Ashton.

Kurti ka thënë se me baroneshën Ashton kanë biseduar për politikën dhe për çështjet evropiane e rajonale. Ai ka thënë se edhe sot, gati 10 vjet pas përfundimit të mandatit të baroneshës Ashton, Evropa dhe Ballkani përballen me shumë nga çështjet e njëjta.

“Mbrëmë në periferi të Prishtinës shtrova darkë për ish-përfaqësuesen e lartë të BE-së për politikë të jashtme, Baroneshën Ashton, me të cilën diskutuam për politikën dhe për çështje evropiane e rajonale. Ndonëse rolet tona sot janë të ndryshme në krahasim me dhjetë vjet më parë, ne përballemi me shumë nga të njëjtat çështje”, ka shkruar kryeministri në platformën “X”.

Të premten, Baronesha Ashton mori pjesë në konferencën “Dialogu me Serbinë: Mësime nga e kaluara për të ardhmen e procesit”, që u mbajt në Prishtinë, në organizim të Grupit për Ballkan.

Në fjalën e saj, ajo tha se procesi i dialogut mes Kosovës e Serbisë nuk ka qenë asnjëherë i lehtë.

“Shpresoj ta kuptoni se koha e kaluar në dialog ka qenë e vështirë. E ardhmja e këtij rajoni është në Bashkimin Evropian, është më mirë për ekonominë, për zhvillimin e të rinjve, etj”, theksoi Baronesha Ashton.

(r.m.)