Le Monde (1992) / Kthimi i shkrimtarit Ismail Kadare në Shqipëri pas azilit politik në Francë. Ja fjalët e para që shprehu sapo zbriti nga avioni

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Qershor 2021

Prestigjozja “Le Monde” ka botuar, të premten e 8 majit 1992, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me kthimin asokohe të shkrimtarit Ismail Kadare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Ismail Kadare mbërriti në Tiranë.

— Në ekzil për dy vjet në Francë, shkrimtari pesëdhjetë e gjashtë vjeçar Ismail Kadare u kthye në Shqipëri të mërkurën e 6 majit. « Unë mbështes demokracinë dhe qeverinë demokratike dhe do të qëndroj këtu, » tha ai kur zbriti nga avioni (Le Monde, 7 maj). — (Reuter).

Ribotuar nga blogu © Dars (Klos), Mat – Albania) : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-monde-1992-kthimi-i-shkrimtarit-ismail-kadare-ne-shqiperi-pas-azilit-politik-ne-france-ja-fjalet-e-para-qe-shprehu-sapo-zbriti-nga-avioni/