Letër e Hapur: Komuniteti shqiptaro-amerikan bën thirrje për mbështetje më të fuqishme nga Departamenti i Shtetit për Republikën e Kosovës

40+ udhëheqës të komunitetit #shqiptaromerikanë, udhëheqës biznesi, akademikë dhe profesionistë nga 10+ shtete të SHBA-së bëjnë thirrje për mbështetje më të madhe nga Departamenti i Shtetit për #Kosovën.

Letra shpreh mospelqimin ndaj qasjes aktuale të Departamentit të Shtetit ndaj 🇽🇰 ndërsa synon 1) të korrigjojë këtë qasje në bashkëpunim të afërt dhe 2) bën thirrje që 🇺🇸&🇽🇰 të zgjidhin urgjentisht krizën e sigurisë të nxitur nga dhuna e Serbisë. Lexojeni këtu: https://medium.com/…/open-letter-albanian-american…

Letra, e nisur nga profesori Besnik Pula dhe Dardan Gashi, mbledh së bashku anëtarë dhe miq të komunitetit me prejardhje të ndryshme dhe synime jopartiake. Është një grup që është përgjithmonë i përkushtuar për marrëdhëniet e veçanta ndërmjet Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Republikës së Kosovës.