LETËR SHKRIMTARËVE SERBË

Faruk TASHOLLI

 

Tregojuni fëmijëve se na keni vra

Na keni therrë me bajoneta

Të lidhur për trungje pemësh

 Në fyt na keni pre

 

Tregojuni fëmijëve tuaj tregojuni

Mos ngurroni

Se ngurrimi është qyqarllëk

 

Tregojuni fëmijëve se çdo mbrëmje

Keni dalë të dehur në Francuska 7

Me xhepat e mbushur plot metafora

Dhe keni thirrë zëshëm

Vdekje shqiptarëve

 

Tregojuni fëmijëve se keni vrarë tinëz

Edhe fëmijët tuaj shpirtvirgjër

Për ta përligjur faqe botës

Vrasjen e fëmijëve tanë në masë

Si nacistët në Kragujevc

 

Tregojuni fëmijëve se keni nisur ushtarë

Policë dhe banda vrastare

Për ta shpikur edhe një fitore

Në Betejën e Humbur të Kosovës

 

Tregojuni fëmijëve sa na i keni dhunuar gratë

Dhe me gratë e dhunuara fëmijëve tuaj

U keni bërë  vëllezër apatridë

Ata vëllezër që nuk do t’i takojnë kurrë

 

Tregojuni fëmijëve se na i keni vjedhur kufomat

Ku gjuha e ujit na e tregoi varrin

Derisa ju

Rivierës së Danubit kërkonit frymëzim të ri

 

Ngrituni tregojuni fëmijëve me zë

Se pas çdo fundi të zi

Njerëzorja kërkon lapidarin e vet

Kështjellë drite