Meta për herë të parë Palermo: Ligj për të mbrojtur arbërishten

Presidenti Ilir Meta vizoti për herë të parë Palermon ku u prit nga Presidenti i Asamblesë Rajonale të Siçilisë, Gianfranco Miccichè. Ai postoi statusin në fejsbuk:

“Shumë i lumtur të vizitoj për herë të parë Palermon, ku pata kënaqësinë e veçantë të mikpritesha nga Presidenti i Asamblesë Rajonale të Siçilisë, z.Gianfranco Miccichè, në Pallatin Mbretëror

Zhvilluam një bisedë të hapur dhe tepër të ngrohtë, gjatë së cilës theksova nevojën e miratimit të një ligji të posaçëm për mbrojtjen e pakicave gjuhësore krahinore, veçanërisht për faktin se gjuha arbëreshe është një vlerë dhe pasuri e përbashkët e Shqipërisë dhe Italisë mike.

Një marrëdhënie e privilegjuar e Shqipërisë duhet të artikulohet gjithashtu me Rajonin e Siçilisë, si një mundësi e shkëlqyer për të forcuar lidhjet me vendin ku jeton edhe një pjesë e rëndësishme e komunitetit tonë të dashur arbëresh”.

 • Presidenti Meta viziton për herë të parë Palermon,
   
 •      
  Presidenti Meta viziton për herë të parë Palermon,
   
 •      
  Presidenti Meta viziton për herë të parë Palermon,